Tort tiramisu
Imi place mult tiramisu desertul de origine italiana,se face simplu si e foarte gustos,acum daca tot mi-am achizitionat setul de tavi pentru torturi de pe FB,am folosit tava mare de 27cm diametru si mai,mai sa raman fara crema,prea mare tava!!
AVEM NEVOIE DE
400g piscoturi de sampanie
500ml cafea tare
50ml lichior Amaretto
500g branza Mascarpone
400ml frisca lichida
un praf de sare
2linguri zahar
3galbenusuri
300g ciocolata
200ml smantana lichida
fructe pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA
Pregatesti mai intai cafeaua cu 500ml apa si7lingurite cu cafea(nu pun zahar pentru ca lichiorul e dulce) iar dupa ce a fiert,o treci prin sita de ceai,adaugi lichiorul apoi lasi deoparte sa se raceasca
Intr-un castron freci galbenusurile cu zahar iar dupa ce s-au omogenizat,continui sa le freci pe bain-marie pana-si dubleaza volumul dar atentie la foc sa nu fie mare iar castronul sa nu atinga apa din vas care fierbe pentru ca risti sa rezulte o omleta apoi lasi deoparte sa se raceasca
Intr-un alt castron mixezi branza cu putina sare,adaugi galbenusurile,dupa omogenizare adaugi usor si frisca batuta separat tare,amesteci cu o paleta(eu de fiecare data,amestec cu telul) si lasi deoparte
In forma de tort pui piscoturi inmuiate in cafea acoperind toate golurile,deasupra 3-4linguri cu crema,nivelezi,din nou pui piscoturi,crema si tot asa pana se termina,ultimul rand fiind de crema
Topesti intr-un vas mic ciocolata in smantana lichida,dupa ce s-a inmuiat,cu telul amesteci energic sa se lichefieze si rastorni ciocolata peste crema,nivelezi daca e cazul si lasi la frigider pana a soua zi
A doua zi scoti tava de la frigider,cu un cutit fin treci de jur imprejurul tortului usor,il scoti pe platou si incepi sa-l ornezi dupa imaginatie
Cu un sablon mic,am facut pe margini bradut,stelute si inimioare iar pe mijloc fructe mici si macarons
Tai apoi,pui pe farfurie si servesti.
Pofta buna si sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!