Panna cotta cu jeleu de kiwi

 Am gasit la Kaufland kiwi galben,ceea ce nu am vazut pana acum,am luat si kiwi verde iar acasa m-am pus pe treaba

 AVEM NEVOIE DE
200ml frisca lichida
200ml lapte
8foi de gelatina
JELEU DE KIWI
4kiwi verzi
4kiwi galbene
150g zahar
8foi de gelatina
200ml apa
CUM SE PROCEDEAZA
Pui intr-un vas pe foc frisca,laptele,un praf mic de sare,iar cand incepe sa faca bule pe marginea vasului dai deoparte si adaugi gelatina hidratata in apa rece 5min,amesteci bine sa se topeasca apoi lasi deoparte pana pregatesti paharele
Pe o tava,pui un sul facut din doua prosoape de bucatarie sau unul daca este mare,pui paharele sprijinite pe acel sul dar tava trebuie sa fie cu marginile ridicate,sa se sprijine paharul,altfel aluneca si cade
Torni in pahare amestecul de frisca pana ajunge la gura paharului,apoi cu foarte mare atentie pui tava la frigider si o lasi 2-3ore pana se intareste
Pentru jeleu,fructele verzi le cureti de coaja,pe un tocator le tai in sferturi apoi elimini partea alba din mijloc,le pui in blender si dupa ce le-ai pasat,rastorni intr-un vas mic

 


 
Adaugi in vas 100ml apa,100g zahar,un praf mic de sare si lasi pe foc amestecand 5min dupa care dai deoparte si amesteci cu 4foi de gelatina hidratate in apa rece si amesteci pana se dizolva
Pentru jeleul de kiwi galben procedezi la fel doar ca ele fiind mai dulci,adaugi doar 50g zahar
Cureti de coaja fructele galbene,le pui pe tocator,te tai in sferturi,elimini partea alba din mijloc,le pui in blender iar dupa ce le-ai pasat,rastorni intr-un vas mic,adaugi 100ml apa,50g zahar,un praf mic de sare si amesteci pe foc 5min,dupa care dai vasul deoparte si amesteci cu 4foi de gelatina hidratate in apa rece,amesteci sa se topeasca apoi lasi deoparte sa se raceasca

 

Scoti paharele din frigider,adaugi jeleu apoi le lasi din nou la frigider sa se intareasca

 


 
Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme