Prajitura cu mascarpone si kiwi

 Nu am stiut ca sunt si kiwi galbene,cand le-am vazut imediat mi-a trecut prin minte tot felul de prajituri dar m-am oprit la asta pentru ca nu am avut suficient de multe sa ma pot desfasura cat mi-as fi dorit!

AVEM NEVOIE DE
BLAT
300g piscoturi de sampanie
300ml suc de portocale
CREMA DE MASCARPONE
500g Mascarpone
400ml frisca lichida Hulala indulcita
un praf de sare
CREMA DE KIWI
6kiwi verzi
6kiwi galbene
4linguri zahar
2linguri amidon
GLAZURA DE ZMEURA
400g zmeura
4linguri zahar
2foi de gelatina
20ml apa
CUM SE PROCEDEAZA
Pe platou pui un inel de la o forma de tort iar in interior pui piscoturi inmuiate in suc de portocale,acoperind bine toate golurile apoi lasi deoparte
Separat intr-un castron,bati frisca lichida pana se intareste,adaugi branza si un praf mic de sare apoi mixezi pana rezulta o crema fina
Cureti de coaja fructele,mai intai cele verzi,le pui pe un tocator si le tai in sferturi,scoti parte alba din mijloc apoi le pui in blender si le pasezi

 

   
Rastorni intr-un vas mic,il pui pe foc,adaugi 3linguri cu zahar,dupa ce s-a topit,adaugi 1lingura cu amidon dizolvat in 20ml apa rece apoi amesteci repede pana se ingroasa si dai deoparte

Pentru ca in amestec cu amidonul,culoarea nu mai este accentuata,am adaugat 2picaturi colorant verde
Acum folosesti aceeasi metoda cu kiwi galben,dar zahar va fi doar o lingura pentru ca este mai dulce decat cel verde

 


Acum peste piscoturi pui 2-3linguri cu crema de Mascarpone,nivelezi,apoi deasupra crema de kiwi verde

 

Peste crema verde pui un alt rand de piscoturi inmuiate,din nou branza,apoi crema de kiwi galben,nivelezi si la frigider lasi pana a doua zi
A doua zi pregatesti glazura,pui intr-un vas pe foc zmeura cu apa si zahar,dupa 5min rastorni in blender si pasezi,apoi treci prin sita,pui din nou pe foc si amesteci cu gelatina hidratata,rastorni peste prajitura si lasi la frigider sa se intareasca
Dupa ce s-a intarit,treci usor cu un cutit de jur imprejur,scoti inelul si ornezi 

 




Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme