Branza la borcan in saramura

Am cumparat cas indulcit in sare si cand am ajuns acasa,gustul 
m-a lasat fara cuvinte,de foarte putine ori am gasit asa ceva si daca tot era atat de buna,am cumparat mai multa si am pus-o la borcan
AVEM NEVOIE DE
cas de care vrei(vaca,oaie,capra)
sare
1ou
CUM SE PROCEDEAZA
Casul taiat in felii putin mai groase,il pui intr-un las mai mare,pui deasupra sare si lasi undeva la rece sa se scurga daca nu l-ai cumparat bine scurs si-l lasi cateva zile sa se usuce
Aici casul este pregatit sa fie taiat si pus cu sare
Pentru saramura,fierbi 3l de apa cu 4linguri pline cu sare de muraturi,amesteci cu o lingura sa se topeasca, iar dupa ce a fiert,lasi vasul deoparte sa se raceasca bine,bine si faci proba cu un ou proaspat,probabil ca majoritatea stiti aceasta metoda
Cand apa este rece,pui oul si daca se scufunda,mai e nevoie de sare si mai adaugi 1lingura plina,amesteci sa se topeasca si probezi din nou cu oul
Asezi feliile de cas in borcane de 2-3l,umpli apoi cu saramura,pui capac si dai la rece
Daca se vede in borcan saramura putin tulbure,sa stiti ca nu este bine scurs casul,va spun din experienta dar branza nu are nici o problema,tot buna este,doar ca trebuie consumata,nu lasata mai mult timp
Borcanul asta e pus a doua tura si am stiut cum sa fac cu casul de aceea va sfatuiesc sa fie borcanul mai mic ca sa nu patiti ceva si sa nu mai puteti folosi branza
Sa va fie de folos!





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme