Bors de rata

 Am luat de la LIDL de multe ori rata cand am gasit si ce e mai bun de pregatit cu o pasare decat un bors cu taitei,ceea ce am facut si acum dar de aceasta data,ratusca mea a fost de la tara!
 

 


AVEM NEVOIE DE
tacamul scos de la rata
1ceapa
1morcov
1ardei iute
1ardei gras
1felie de telina
4linguri pasta de ardei
suc de rosii
1leg.leustean
1l bors
1ou
sare
taitei
CUM SE PROCEDEAZA
Tacamul de la rata portionat,spalat,il pun in oala pe foc in apa si putina sare iar dupa ce s-a adunat spuma deasupra,scot carnea si o spal de spuma,arunc apa,pun alta apa si carnea apoi las pe foc
Este destul de controversata aceasta metoda de a arunca aceasta apa dar este problema mea,este borsul meu si fiecare pregateste cum a vazut in familie dar eu chiar de nu vedeam la mama,tot asa procedam pentru ca eu sunt obsedata de perfectiune,de culoare,de tot ce inseamna mancare pe farfurie
Borsul daca i se aduna doar spuma,apa este inchisa la culoare si mie nu-mi place asa ceva,mai ales carnea de vita,asa ca din punctul asta de vedere nu primesc sfaturi!
 

 
Cand incepe sa fiarba,adaug legumele taiate marunt, pasta de ardei,o lingura rasa cu sare si las sa fiarba incet cu capac 45min;dupa ce carnea este fiarta,adaug sucul de rosii,borsul fiert separat,verdeata iar cand incepe sa fiarba adaug taiteiii
 

 Dupa ce taieteiii s-au ridicat la suprafata semn ca sunt fierti,potrivesc de gust apoi rastorn imediat oul batut separat intr-un bol si opresc focul
In legatura cu acest ou adaugat care se spune ca ai dres borsul,eu nu amestec oul cu nimic,smantana sau lapte,pur si simplu il las asa si doar putin amestec pentru ca-mi place sa arate ca niste zdrente
Nu va mirati,fac ciudatenii cum mi s-a mai spus,adevarat,fac ciudatenii dar gustoase si mai ales cu aspect in farfurie,na ca m-am laudat singura!🙈🙈
 

 

 

Pentru taitei, sparg oul intr-un bol,il bat cu un praf de sare apoi faina si amestec pana rezulta un aluat bun de intins.
Las putin sa se odihneasca apoi intind o foaie subtire,tai foi,le pun una peste alta si la final,tai taieteiii cu latimea dorita,si pana le vine randul sa-i adaug in bors,sunt lasati pe un ziar 
 

Pofta buna!
Un alt an,acelas bors doar alta farfurie
2022 Oct.

 2022 Nov.

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme