Peste cu cartofi la cuptor

 Daca aveti peste si nu mai aveti idei de retete,incercati asa ceva,este super bun mancat cu mamaliga si mujdei sau cu spanac fiert,tras la tigaie cu putin unt si multa lamaie!


AVEM NEVOIE DE
1kg peste,eu am avut un chefal si un lup de mare
500g cartofi
sare
piper
ierburi aromatice preferate
1lingura boia
1capatana de usturoi
1lamaie
100ml vin alb
5linguri ulei
PENTRU SERVIT
500g spanac
1catel de usturoi
1lingura unt
sare
CUM SE PROCEDEAZA
Pestele curatat,bine spalat,condimentat cu sare si piper,pui in burta cate un catel de usturoi taiat rondele si o felie de lamaie apoi lasi deoparte
 
Cartofii curatati,taiati cuburi,pusi intr-un castron si amesteci bine cu sare,piper,ierburi aromatice,boia,vin,ulei si restul usturoiului pisat
Rastorni in tava,deasupra pestele,mai adaugi 1pahar cu apa,acoperi cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 45min.la 180 de grade

 
Dupa acest timp,scoti folia si mai lasi 5-6min sa se rumeneasca apoi opresti focul
Pentru servire,cureti spanacul,bine spalat,oparit 3-4min apoi scos,dupa ce s-a racit putin il tai,il pui in tigaia pe foc cu unt,usturoi si putina sare,amesteci bine iar dupa ce s-a evaporat apa,il scoti pe farfurie,alaturi peste si cartofi,felii de lamaie si pofta buna!
 

 

 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme