Salata de boeuf

 Este o salata de boeuf cu carne de pui dar noi asa ne-am obisnuit sa spunem.
 

AVEM NEVOIE DE
carne de pui,eu am folosit pieptul si pulpele de la bibilica
4morcovi
1telina mica
2radacini de pastarnac
500g cartofi
1borcan cu castraveti murati
2linguri cu sare
MAIONEZA
M-am obisnuit sa pregatesc maioneza cu aceasta reteta si o folosesc de cateori am nevoie,simplu,rapid si gustoasa
300ml ulei
1ou intreg
1lingura zama de lamaie
1lingurita mustar
CUM SE PROCEDEAZA
Pui la fiert intr-o oala mare carnea si legumele curatate si spalate,sarea si lasi sa fiarba adunand spuma care se formeaza
Daca va intrebati de ce atata sare,da eu asa pun sare multa la fiert pentru ca in salata cu mai pun sare si mi se pare normal ca atat carnea cat si legumele sa fiarba cu sare mai multa,nu va speriati,nu sunt sarate
Dupa ce totul este fiert,scoti intr-un vas si lasi deoparte sa se raceasca,timp in care pregatesti maioneza
In paharul gradat de la blenderul vertical pui 300ml ulei si restul ingredientelor,introduci blenderul vertical sa se sprijine de fundul paharului,dai drumul la viteza mare fara sa ridici plenderul
Dupa ce maioneza s-a format si incepe sa se ridice,atunci faci cu blenderul miscari verticala pana se incorporeaza tot uleiul apoi opresti si lasi la frigider pana cand e nevoie
 

 

 
Dupa ce s-au racit carnea si legumele,le tai cubulete,adaugi si castravetii taiati marunt si storsi,te orientezi daca sunt prea multi in borcan,nu-i pui pe toti,amesteci totul sa se omogenizeze,adaugi piper si sare in cazul in care nu ai pus la fiert,amesteci din nou,acum adaugi si maioneza,dupa gustul fiecaruia,pe toata sau mai putin iar pentru ornat,mai pregatesti alta

 



Dupa ce totul este omogenizat si ai potrivit de gust,pui salata in vase,o imbraci cu maioneza apoi ornezi,eu am ornat doar una pentru ca nu mai aveam cu ce,restul sunt simple
 

Pofta buna iar la final va dau doua sfaturi din experienta mea!
1-pentru maioneza folositi ingredientele la temperatura camerei,nu reci scoase din frigider pentru ca nu se face
2-daca mai faceti a doua tura de maioneza,spalati paharul altfel nu iese

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme