Marmelada de prune

 Mi-a adus intr-o zi Costel de la gradina,prune si am crezut ca se pot manca dar m-am inselat pentru ca nu erau suficient de coapte,asa ca le-am facut o marmelada si daca nu am avut miez de nuca,am pus alune taiate,foarte,foarte bun!!
 

 
 

AVEM NEVOIE DE
1kg prune
500g zahar
1lamaie
50g alune maruntite
cateva cristale de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Prunele spalate,curatate de samburi,le pui intr-un vas cu apa cat sa fie cuprinse,dupa 2-3minute le pasezi cu blenderul vertical,adaugi apoi zaharul,cristalele de sare si lasi pe foc
Sa nu va mirati daca vedeti la mine adaugand sare in gem,da eu pun cateva cristale de sare de mare la orice,inclusiv la dulceata,asa m-am obisnuit si-i schimba si gustul(stiti doar povestea cu sarea-n bucate 😃😃)
 

 

Probabil ca v-ati obisnuit cu retetele mele de gem sau dulceata cand spun ca le fierb la foc mare,si ca sa ma feresc de stropi,mi-am luat o sita antistropi foarte buna iar cand trebuie sa amestec,dau focul mic
Dupa ce s-a ingrosat,adaugi alunele,zeama de la jumatate de lamaie,mai lasi 5min sa fiarba apoi opresti focul si pui fierbinte in borcane

 



Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme