Vinete impanate

 Am facut cu multi ani in urma aceasta reteta si mi-a placut mult iar acum mi-am adus aminte de ea,nu am facut decat doua borcane pentru ca nu am avut suficiente vinete,intra intr-un borcan destul de multe,dar voi mai face cat se mai gasesc 

AVEM NEVOIE DE
3vinete mari
500g ardei kapia
4catei de usturoi
500ml ulei
sare
frunze de telina 
OTET
1cana cu otet
2cani cu apa
1lingurita cu zahar
1lingurita cu sare
2frunze de dafin
boabe de piper
boabe de mustar 
CUM SE PROCEDEAZA
Vinetele spalate,sterse le curat de coaja tip zebra  adica nu curat toata vanata de coaja,las cate o portiune,apoi taiata rondele potrivit de groase,pun rondelele taiate intr-un castron si le presar cu sare si amestec si las deoparte 30min
 

 Pun apoi rondelele in tigaia cu ulei iar dupa ce s-au rumenit le scot intr-o sita care este pusa intr-un castron sa se scurga uleiul
 

 In uleiul ramas,calesc ardeiii spalati si taiati suvite sau cuburi iar dupa ce s-au rumenit ii scot si pe ei intr-o sita apoi cele doua site le las deoparte pana a doua zi sa se scurga foarte bine uleiul din vinete si ardei
 

 
A doua zi incep sa pun in borcane un rand de vinete,cate 3-4 rondele,apoi o lingura cu ardei,deasupra putin usturoi pisat si din nou vinete, ardei
Pentru ca aroma usturoiului sa cuprinda tot borcanul,puneti la mijloc si astfel la fiert se imprastie aroma peste tot,eu ce se vede in borcan,am pus prea mult chiar daca l-am pus la mijloc
 

Ultimul strat sa fie de vinete apoi acopar cu crengute de telina

Intr-un vas pun sa fiarba toate ingredientele de la otet iar dupa ce s-a racit,umplu borcanele apoi cu un bat de frigaruie scot aerul dintre straturi pentru ca altfel se strica daca nu sunt cuprinse de otet toate ingredientele din borcan si daca e nevoie mai adaug otet
Infiletez bine capacele apoi sterilizez borcanele doar 5minute din momentul in care fierbe apa,las borcanele acolo sa se raceasca apoi le depozitez la camara
Acum vreau sa va spun ca otet intra foarte putin in borcane,mie in cele doua borcane mi-a intrat cred ca aproape 200ml iar cu restul cred ca mai faceam 4-5borcane,deci pentru cine doreste sa faca reteta sa nu dublati cantitatea de otet
Este o reteta foarte buna in zile de post,mancata cu paine prajita sau nu,sau poate fi o excelenta garnitura la o friptura sau peste
 

Sa va fie de folos!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme