Conopida gratinata

 Nu prea-mi place conopida altfel gatita decat pane,dar cand aduce Costel de la gradina o fac mai mult pentru el!

AVEM NEVOIE DE
1conopida nu mare
50g unt
1lamaie
4catei de usturoi
10-12 rosii cherry
sare
GRATEN
6oua
200g cascaval
sare
piper dupa gust
100ml smantana lichida
1lingurita ierburi italiene
CUM SE PROCEDEAZA
Lamaia spalata apoi stearsa cu hartie de bucatarie,o tai rondele si le pui in tava unsa cu unt si printre ele,usturoiul taiat marunt apoi lasi deoparte
 
Conopida desfacuta buchetele,spalata sub jet de apa rece,le pui intr-o oala cu apa si sare cand clocoteste si le lasi 5min dupa care le scoti,le pui in tava,deasupra rosiile spalate si taiate in jumatati daca sunt mai mari apoi lasi deoparte

 

 
 
Pentru graten,bati ouale cu un praf de sare si piper,adaugi smantana,la final incorporezi jumatate din cascavalul ras si ierburile,amesteci cu o paleta,rastorni in tava peste conopida si la cuptor va sta 30min la 180de grade
 
Dupa ce s-a rumenit,scoti tava,opresti focul,pui deasupra restul de cascaval si lasi in cuptor pana se topeste
Scoti tava,lasi putin sa se raceasca apoi tai si servesti!
O poti taia si cubulete,puse pe platou,servite drept aperitive

 



Pofta buna si sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme