Placinta cu dovleac si mere

Mai am pe aici placinte cu dovleac si mere dar asta este altfel facuta fata de restul,in primul rand nu pun zahar,m-am obisnuit de ceva vreme sa nu mai folosesc zahar mai ales cand folosesc fructe sau diferite alte creme care sunt deja dulci iar rezultatul este foarte bun
 

 AVEM NEVOIE DE
1kg mere
2kg dovleac
100g unt
1pachet foi de placinta
1lingura scortisoara
100g nuca macinata
CUM SE PROCEDEAZA
Merele si dovleacul,curatate  si rase,le pui in cratita cu putin unt si amesteci, dupa ce a scazut apa din ele si s-au inmuiat,dai vasul deoparte si amesteci cu un praf de sare,scortisoara si nuca

 
 



In tava unsa cu unt topit,pui cate doua foi de placinta,jumatate din foi sa treaca peste marginile tavii pentru ca la final,acoperim placinta cu ele
Pui apoi cate 3-4linguri cu umplutura,nivelezi,acoperi cu alte doua foi dar de data asta foile sa fie indoite si sa acopere exact umplutura apoi ungi cu unt
 
Pui din nou umplutura si procedezi asa pana se termina umplutura,avand grija ca sa ramana doua foi
La final dupa ce s-a terminat umplutura,aduci foile de pe margin la interior sa acopere umplutura,ungi cu unt,si acoperi toata placinta cu cele doua foi oprite dar tot indoite,le ungi cu unt

 si la cuptor va sta30minute la 180 de grade iar dupa ce s-a racit,tai si optional pudrezi cu zahar pudra.

 
Sa va fie de folos!

 

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme