Prajitura cu sfecla rosie

 Am avut din belsug sfecla rosie adusa de la gradina si daca tot am dat peste cateva retete si daca tot nu am facut niciodata,am zis hai sa incerc,vedem la urma ce iese!
Ei bine,la urma aceasta prajitura a fost foarte,foarte buna!
 

AVEM NEVOIE DE
1sfecla rosie(180g)
1ou
2linguri zahar
11/2 cana faina
50ml zeama de lamaie
1lingurita praf de copt
1/2lingurita bicarbonat
un praf de sare
100ml ulei
coaja rasa de lamaie
2linguri stafide
miez de nuca taiat
CUM SE PROCEDEAZA
Fierbi sfecla in coaja bine spalata si o lasi pana intra furculita usor,o scoti iar dupa ce s-a racit putin o cureti de coaja cu cutitul
 
Aici sunt sfecle pentru doua prajituri
Dupa ce le-ai curatat,pui sfecla in blender taiata cuburi,oul,un praf de sare,zahar,ulei,zeama de lamaie,aromele si mixezi totul bine pana rezulta o crema spumoasa

 

 Rastorni in castron,amesteci usor cu faina cernuta cu praful de copt si bicarbonat,dupa omogenizare amesteci cu stafidele si miezul de nuca apoi rastorni in forma rotunda  de 20cm si la cuptor va sta 30min la 180de grade
 

 



 Dupa ce s-a copt si racit putin,scoti pe platou,pudrezi,tai si servesti!
Un deliciu maxim de pufos!

 
Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme