Conopida la cuptor cu sos de rosii

 Nu-mi place conopida decat pane dar daca tot imi aduce sotul de la gradina,o fac pentru ca lui ii place

AVEM NEVOIE DE
1conopida
500g rosii
1morcov
1ardei gras
4catei de usturoi
fulgi de chili dupa gust
50ml vin alb
200g cascaval ras
ierburi de Provence
sare 
3-4linguri ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Conopida desfacuta buchetele,spalata sub jet de apa rece,o oparesti in apa cu putina sare 5minute apoi o scoti
Intr-o tigaie pui ulei si calesti morcovul ras,ardeiul taiat suvite scurte,usturoiul zdrobit,iar dupa ce s-au unmuiat,adaugi vinul si un pahar cu apa iar dupa ce a scazut,adaugi rosiile pasate,fulgi de chili,o lingurita cu ierburi,putin cimbru si lasi din nou sa fiarba amestecand din cand in cand iar dupa ce a scazut,opresti focul si dai deoparte
 
Intr-o tava sau un alt vas,pui buchetelele de conopida,deasupra sosul,jumatate din cascavalul ras si la cuptor lasi 20min la 180de grade

 


 
Dupa 20minute,scoti vasul,pui restul de cascaval,mai lasi la cuptor 3-4minute cu focul oprit apoi servesti calda cu acritura de sezon

 

Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme