Prajitura cu piscoturi

 Imi plac mult aceste prajituri cu piscoturi pentru ca ai ocazia sa te joci cu cremele si nu neaparat daca sunt facute cu piscoturi s iar eu daca am tot felul de creme comandate,foarte repede merg amestecate cu Mascarpone,o pui peste piscoturi si gata prajitura,bine asta am spus in mare sa nu va ganditi ca doar asa se face o prajitura!

AVEM NEVOIE DE
400g piscoturi de sampanie(depinde de tava cat de de mare)
250ml cafea de fistic
50ml lichior Amaretto
700g branza Mascarpone
400ml frisca lichida neindulcita
4linguri crema de fistic
200g zmeura
1plic gelatina granulata
GLAZURA
300g ciocolata neagra
200ml smantana lichida de gatit
20ml ulei
ornamente pentru decor
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-o tava sau orice alt vas aveti,pui un rand de piscoturi inmuiate in cafea facuta in prealabil si racita

 

Intr-un castron amesteci branza cu crema de fistic si un praf de sare,la final amesteci usor cu frisca batuta si cu gelatina inmuiata in 50ml apa rece si topita pe bain marie iar dupa omogenizare pui peste piscoturi jumatate din crema,deasupra pui zmeura,acoperi cu alt rand de piscoturi inmuiate



 
apoi restul de crema,nivelezi suprafata si lasi la frigider pana a doua zi
 
Pentru glazura,topesti ciocolata rupta impreuna cu smantana si ulei pe bain marie,la final amesteci energic cu telul apoi cu lingura pui peste prajitura si ornezi cu ce ai,mai lasi la frigider 1h dupa care tai si servesti.

 



 


Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme