Jeleu de agrise

Agrisele sunt fructe foarte sanatoase,mai ales pentru persoanele cu diabet si cum sotul meu are diabet,am cumparat agrise toate culorile pe care le-am gasit,pentru ca asa am vrut eu,cu cateva am facut acest jeleu pe care-l voi intrebuinta in diferite dulciuri iar restul le-am pus in pungute de o portie si la iarna-l servesc la micul dejun,acum inca se mai gasesc proaspete de aceea le-am pus la congelator!
AVEM NEVOIE DE
1kg agrise galbene
500g zahar
CUM SE PROCEDEAZA
Agrisele cu coditele taiate cu un foarfec mic(altfel nu se poate),spalate,le pui in blender cu 200ml apa,dupa ce le-ai mixat bine,treci prin sita iar rezultatul il pui intr-un vas pe foc mic si zahar

 
Amesteci continuu si aduni spuma care se formeaza iar dupa ce s-a ingrosat,pui jeleul fierbinte in borcane si le depozitezi la camara.
La inceput am crezut ca va ramane culoarea care se vede dar a trebuit sa fiarba mai mult pana s-a ingrosat si s-a schimbat si culoarea
 
La acest jeleu dupa cum observati,nu am mai adaugat lamaie pentru ca agrisele sunt destul de acre,de aceea am folosit si zahar mai putin




Sa va fie de folos!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme