Prajitura cu banane si ciocolata

Super buna prajitura pufoasa si aromata!
AVEM NEVOIE DE
200g unt topit
3linguri cacao
50ml apa fierbinte
3banane bine coapte
150ml lapte
3oua mari
1lingurita extract de vanilie
350g faina
1lingurita bicarbonat
1lingurita praf de copt
8linguri zahar
150g iaurt
100g cipsuri de ciocolata neagra
80g granule de arahide
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un bol mic amesteci cacao cu apa fierbinte si lasi deoparte
Pasezi bine bananele curatate,adaugi untul racit,laptele,ouale,vanilia si mixezi totul foarte bine
In alt castron amesteci faina cernuta cu praful de copt si bicarbonat,zahar,un praf de sare,dupa care adaugi amestecul de banane si mixezi totul bine
Imparti apoi aluatul in doua si in unul amesteci cacao,50g iaurt si cipsurile de ciocolata iar in al doilea,iaurtul ramas si granulele de arahide

In forma de guguluf unsa cu ulei,pui aluatul simplu,deasupra aluatul cu cacao iar cu o furculita,treci prin aluat pentru marmorare apoi la cuptor va sta 1h la 180de grade





 

Dupa ce s-a copt,il scoti pe un gratar sa se raceasca apoi il transferi pe un platou si-l pudrezi


Nu prea se vede compozitia alba,pentru ca la impartire a fost mai putin decat aluat cu ciocolata,dar gustul conteaza!
Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme