Musaca cu vinete si dovlecei

 De mult nu am mai facut musaca si de data asta daca am avut de la gradina si vinete si dovlecei,am pus de-o musaca
AVEM NEVOIE DE
2vinete
4dovlecei
500g carne tocata
1ceapa
1morcov
1leg.patrunjel verde
50ml vin alb
sare
piper
300ml suc de rosii
200g cascaval ras
3-4rosii
4linguri pasta de ardei
4oua
4linguri ulei
200ml smantana lichida
CUM SE PROCEDEAZA
Vinetele spalate si uscate,la fel si dovleceiii,taiate felii subtiri pe lung,le pui intr-o sita,amesteci cu sare si lasi deoparte sa se scurga
In acest timp,pui carnea intr-o tigaie fara ulei pe foc si amesteci continuu pana se albeste,adaugi ceapa taiata marunt,morcovul ras fin,pasta de ardei,sare,piper dupa gust,amesteci totul bine iar dupa 5min adaugi vinul,aceeasi cantitate de apa si lasi sa fiarba pana scade,la final adaugi patrunjelul taiat marunt amesteci si lasi deoparte
Feliile de vinete si dovlecei,le treci putin printr-un jet de apa rece sa nu ramana sarea pe ele apoi le tamponezi cu prosoape de hartie sa absoarba apa
Le pui apoi in tava de aragaz pe hartie de copt,le lasi la cuptor 3-4minpe ambele parti si le scoti pe farfurie



In tava unsa cu ulei,pui 3-4linguri cu suc de rosii apoi felii de vinete si dovlecei,rondele de rosii,cateva linguri cu carne,nivelezi suprafata,pui cascaval ras apoi din nou felii de vinete si dovlecei,rosii,carne cascaval,ultimul strat fiind carne cu rondele de rosii,acoperita suprafata cu cascaval,bati ouale cu smantana,rastorni deasupra si la cuptor va sta 45min la 170de grade



 
Dupa ce s-a racit putin,tai si pui pe farfurie,se mananca su salata de sezon sau nu!


Dupa cum observati,reteta nu este pur romaneasca,are si influiente italienesti dar gustul este senzational!
Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme