Prajitura cu foi de bezea si fistic

 Ador fisticul si fac tot ce gasesc,vad sau aud;aceasta prajitura mi-a trimis link o buna prietena care stie cat de mult imi place fisticul,la prima vedere mi s-a parut foarte simpla si chiar este dar eu daca nu am facut niciodata foi de bezea,bineinteles ca mi s-a parut super grea, dar am dus-o la bun sfarsit cu toate greutatile intampinate pana la urma,ei...nu arata chiar lux asa cum imi place mie sa arate ce fac,dar data viitoare stiu cum fac!
AVEM NEVOIE DE
FOI
5albusuri
un praf de sare
100g zahar
150g faina de fistic
CREMA
350ml frisca dulce
50g granule de fistic
2linguri pasta de fistic
CUM SE PROCEDEAZA
Mai intai bati frisca tare,adaugi granulele de fistic,amesteci usor la final cu pasta de fistic iar dupa omogenizare,lasi la frigider

Pentru foi,bati albusurile tare cu un praf de sare si zahar,la final amesteci usor cu faina de fistic apoi in tava de cuptor pe hartie de copt,pui jumatate din compozitie,nivelezi si coci 10min la 170de grade



Dupa ce s-au copt le pui pe un tocator de lemn sa se raceasca bine apoi le tai pe lungime in doua foi
Pui pe un platou cate o foaie cu crema intre ele,ultimul strat fiind de crema,opresti 2-3linguri pentru ornat si lasi platoul la frigider pana a doua zi cand il scoti,tai portii si cu posul faci cate o rozeta deasupra si presari granule de fistic
Sa va fie de folos ca buna mai este!!!
Astea sunt ingredientele folosite la prajitura,pe langa albusuri si frisca lichida,borcanelele cu pasta de fistic,faina de fistic si granule de fistic!




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme