Gem de smochine verzi

A adus Costel de la gradina smochine sa le mananc dar cum ele s-au deteriorat de la transport,doar cateva am mancat,restul le-am facut gem,nu a iesit mult dar,
decat sa le arunc,mai bine doua borcanele cu gem!

 

AVEM NEVOIE DE
1kg smochine verzi
500g zahar
1baton de scortisoara
4-5cuisoare sau 1anason stelat
1mar verde
1/2lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Smochinele curatate de coaja,taiate,le pui intr-un vas impreuna cu zahar,lamaia stoarsa,marul spalat,taiat felii si curatat doar de casuta cu seminte,coaja ramane pentru pectina,batonul de scortisoara si cuisoarele pentru aroma,amesteci bine,acoperi vasul si lasi la frigider pana a doua zi
A doua zi pui vasul pe foc,amesteci sa nu se lipeasca pentru ca smochinele nu sunt zemoase,dupa ce s-a ingrosat,scoti bucatile de mar,batonul de scortisoara,si cuisoarele
Pui apoi gemul fierbinte in borcane si le depozitezi la rece




Sa va fie de folos!

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme