Placinta cu foi rupte si branza

Nu vreau sa ma apostrofeze cineva ca nu stiu sa fac placinta,problema e ca nu exista sa nu stiu sa fac placinta dar aceasta are o poveste putin trista si pentru ca am facut-o,va voi dezvalui secretul!
O buna prietena de-a mea,avand mama bolnava,la putin timp a paralizat dar nu era ceva grav si pentru ca,inca se mai putea misca,a vrut sa le faca o surpriza nepotilor cu placinta preferata;ei bine,cand a ajuns sa ruleze placinta,oboseala dar si boala incepuse sa-si spuna cuvantul,nu a mai reusit sa le ruleze si enervandu-se,a rupt toate foile,a turnat umplutura deasupra si a rugat femeia care intre timp venise sa  aiba grija de ea, sa bage tava la cuptor.In mare cam asta e povestea acestei placinte,acum eu am cosmetizat-o putin,pentru ca am vazut la cineva cu foi coapte,super buna!
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi de placinta
6oua
1kg branza proaspata
500g telemea
200ml smantana lichida
50g unt topit
lapte la nevoie
CUM SE PROCEDEAZA
Sulul de foi,le tai in fasii late de 2degete,le desfaci,le pui in tava de la argaz pe hartie de copt apoi la cuptor 1-2min dupa care le scoti

Intr-un castron mai mare bati ouale,adaugi branza proaspata pasate cu furculita si telemeaua rasa,adaugi smantana,amesteci bine totul iar daca amestecul este prea gros,adaugi un pahar cu lapte,100ml iar dupa omogenizare,adaugi foile coapte,zdrobite in palme
Dupa omogenizare,rastorni in tava unsa cu unt,nivelezi,restul de unt il pui deasupra si la cuptor va sta 45-50min la 180de grade
Dupa ce s-a copt,lasi putin sa se raceasca apoi tai si pui pe farfurie







Pofta buna!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme