Paine cu dovleac

 Va spun de la inceput ca nu este paine pentru ca este dulce,este un desert aproape cum este cozonacul nostru  si aceasta reteta am gasit-o pe sit-ul unui Chef bucatar,nu stiu din ce tara este dar nu stiu cum face ca toate retetele lui  sunt traduse,inclusiv in limba chineza si nu cred ca traducerea este facuta cu Google Translate pentru ca este prea perfecta,ma refer la limba romana.dar asta este treaba lui si foarte frumos din partea lui.in felul asta are urmaritori din toata lumea!
Eu pentru inceput m-am oprit la aceasta reteta pentru ca modul cum o explica,apoi dupa ce a scos-o din cuptor,modul cum o savura,m-a facut sa salivez si va spun ca de cand sunt bloggerita,nu am intalnit asa ceva!
AVEM NEVOIE DE ALUAT
600g faina
2plicuri drojdie uscata
2linguri zahar
1/2lingurita sare
2oua
2linguri lapte condensat(de la cutie)
220ml lapte rece
70g piure de dovleac
80g unt moale
PIURE DE DOVLEAC
400g dovleac
un praf de sare
CREMA DE DOVLEAC
180g piure de dovleac
1lingura zahar
20g unt
1/2lingurita scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
Mai intai pregatesti piureul de dovleac,pentru ca are apa si trebuie tinut intr-o sita sa se scurga bine
Dovleacul curatat de coaja si seminte daca e cazul,taiat cubulete,il pui intr-un vas cu apa si un praf de sare sa fiarba
Dupa ce a fiert bine,il strecori,il pasezi cu blenderul vertical,apoi il pui intr-o sita sa se scurga bine si-l lasi deoparte
Pentru aluat,pui in robotul de bucatarie cu paleta de aluat,faina,drojdia,sare,zahar,ouale,laptele condensat,laptele rece si 3linguri piure de dovleac,dai drumul la robot la viteza mica pana se omogenizeaza toate ingredientele apoi maresti viteza(nu mult) si lasi la framantat 10min,oprind din cand in cand sa dai jos aluatul de pe paleta,dupa 10minute,adaugi untul si mai lasi la framantat 10minute,apoi scoti aluatul intr-un vas uns,acoperi si lasi sa creasca la loc caldut
Cat timp creste aluatul,pregatesti crema de dovleac,cantaresti 180g de piure(nu pui mai mult ca ramane si nu ai ce face cu el),amesteci piureul cu mixerul,adaugi zaharul,scortisoara si untul apoi il lasi la frigider
Aluatul dupa ce a crescut,il scoti pe masa de lucru,il tai in 4bucati apoi fiecare bucata de aluat,il intinzi intr-un dreptunghi,sa fie putin mai lat daca ai tavi mari,eu am tavi mici de chec si au fost foarte bune iar foaia sa nu fie prea subtire
Dupa ce ai intins foaia,pe jumatate pui 2 sau 3linguri cu crema de dovleac,nivelezi pe toata suprafata,acoperi cu aluatul ramas fara crema,presezi putin marginile apoi tai fasii late de 2cm dar nu de tot,lasi o margine netaiata si ca sa intelegi mai bine,urmaresti pozele



Dupa ce ai taiat fasiile,le rasucesti pe fiecare
Apoi rulezi incepand cu partea unde se vede netaiata,pana jos sa cuprinda toate fasiile rulate si cu atentie pui ruloul in tava unsa
Dupa ce ai facut asa cu restul aluatului,lasi tavile undeva sa creasca,eu am dat drumul la cuptor,am lasat focul mic si am pus tavile deasupra pe aragaz pe un tocator, tot asa fac si cu cozonacul cand fac
Dupa ce au crescut in tavi,ungi cu galbenus si deasupra presari seminte de dovleac,eu am pus granule de alune
Dupa ce au crescut,lasi la cuptor 30-40min la 180de grade,depinde de cuptor


Dupa ce l-ai scos din cuptor si din tavi,te sfatuiesc sa rupi si sa mananci cat este cald,apoi sa-mi spui daca ti-a placut,eu mai am si acum jumatate dintr-unul si tot moale si bun este
Pe unul,eu si Costel sotul meu,l-am devorat in cateva minute!😅😅😅
Asa arata taiat,la textura spui ca-i paine dar cand incepi sa mananci,nici nu stii ce e!
Pofta buna si sa va fie de folos!




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme