Crema catalana

 In fiecare an imi cumpar calendar de perete cu foi,unde gasesc multe retete culinare,printre alte informatii interesante
De aceasta data am gasit aceasta crema care este un deliciu maxim,asemanatoare cu Creme Brulee!
AVEM NEVOIE DE
500ml lapte
coaja rasa de lamaie si portocala
1baton de scortisoara
4galbenusuri
4linguri zahar
1lingurita amidon
2linguri zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas pui pe foc laptele,batonul de scortisoara,coaja de lamaie si portocala iar cand incepe sa fiarba dai vasul deoparte,acoperi si lasi 10minute sa se infuzeze,dupa care strecori
Dupa ce s-a racit putin,adaugi in fir amestecand cu telul,galbenusurile frecate cu zahar pana devin spumoase iar la final amidonul
Rastorni intr-o craticioara,pui pe foc mic si amesteci pana se ingroasa,dai vasul deoparte si amesteci cu telul energic apoi imparti compozitia in vase mici sau unul mare,lasi la firigider in la servire,pui deasupra zaharul brun si caramelizezi cu arzatorul special




Sa va fie de folos

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme