Somon la cuptor cu sos mentolat

Imi place mult sosul de menta,am invatat sa-l fac cand eram in Franta,ginerele meu este fan sos de menta si acum daca au venit de sarbatori,le-am facut o surpriza,suuper bun a fost!
AVEM NEVOIE DE
1trunchi de somon
1kg cartofi
sare
piper
1capatana de usturoi
20ml ulei
100ml vin alb
1/2lingurita cimbru
SOS DE MENTA
1lingura frunze de patrunjel taiate
2linguri frunze de menta taiate
2catei de usturoi
coaja de la o lamaie rasa
1lingurita zeama de lamaie
5lingurite ulei de masline
sare si piper dupa gust
CUM SE PROCEDEAZA
Mai intai pregatim sosul,in blender pui toate ingredientele de la sos cu doar 2lingurite cu ulei de masline si mixezi foarte bine pana rezulta o pasta omogena,potrivesti de gust,apoi o scoti intr-un bol,acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider pana la momentul servirii
Somonul spalat,uscat cu hartie de bucatarie,pudrat cu sare,piper,frecat cu restul de ulei de masline pe ambele parti il lasi pe platou deoparte
Cartofii curatati,spalati,bine scursi,condimentati cu sare,piper,cimbru,usturoiul pisat,amesteci bine si-i pui in tava apoi pestele,deasupra pui uleiul,adaugi vinul si aceeasi cantitate de apa,acoperi tava cu hartie de copt si la cuptor va sta 45min la 180de grade, la final scoti tava,descoperi si mai lasi 10min sa se rumeneasca
La servire pui pe farfurie cartofi,alaturi peste taiat si deasupra sos
Pofta buna!



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme