Gogosi cu dovleac
Am facut pana acum,tot felul de retete de gogosi dar aceasta le-a intrecut pe toate,pufoase,aromate iar aceasta pufosenie se pastreaza si dupa 3-4zile daca mai ramane una macar!!
1cana cu piure de dovleac copt
2oua
1plic drojdie uscata
1pahar vin dulce,rosu daca se poate
1lingurita rasa cu sare
10-12linguri faina
coaja rasa de lamaie si portocala
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA
Mai intai coci in cuptor in tava pe hartie 2-3felii de dovleac,dupa ce s-au copt si racit,cureti coaja uscata iar miezul il pasezi in blender,apoi umpli o cana cu piureul obtinut iar ce ramane il pui intr-o punga la congelator pentru alte gogosiIntr-un castron bati ouale,adaugi restul ingredientelor inclusiv dovleacul si omogenizezi totul bine
Faina se pune mai mult de 12linguri sau mai putin,in functie ce marimea canii cu dovleac si de asemenea,marimea paharului cu vin,aici va spun ca nu are importanta marimea,puteti folosi orice cana si pahar,pentru ca la final se regleaza din faina,de aceea nu trebuie pusa faina toata odata ci cate putin amestecand mereu,pana rezulta un aluat putin mai moale,bun de luat cu linguraLa final,acoperi castronul si lasi sa creascaDupa ce si-a dublat volumul,pui un vas cu 3cani cu ulei pe foc apoi cu o lingura inmuiata in ulei,iei din aluat si pui in uleiul incins,dai focul mic si astepti sa se rumeneasca intorcandu-le pe ambele partiDupa ce s-au rumenit,cu un cleste le scoti pe hartie de bucatarie iar aici va dezvalui un secret,poate stiti,poate nu
Atunci cand luati cu clestele o gogoasa si vi se pare ca este grea,sa stiti ca nu este coapta la interior si mai trebuie lasata,asta inseamna ca din intamplare,gogoasa respectiva a avut aluat mai mult decat restul Dupa ce le-ai copt pe toate,le pudrezi cu zahar si le pui pe platouPofta buna si sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!