Placinta cu chefir de casa

Am postat aici cu ceva timp in urma,cum se face chefirul de casa cu granule de chefir,ei bine este atat de bun incat nu ma indur ca sa intrerup pregatirea lui si mi-a venit o idee sa strang chefirul intr-o sticla si dupa ce s-a umplut,sa fac ceva cu el iar acel ceva,mai bun decat placinta nu cred ca este.
AVEM NEVOIE DE
1pachet foi de placinta
800g chefir de casa sau iaurt grecesc din comert
2linguri zahar,dupa gustul fiecaruia,eu nu prea ma impac cu zaharul asa ca am ramas la 2linguri
putina sare
8oua
arome
2linguri smantana fermentata(optional)
2linguri gris
100g unt topit
50g stafide
5-6linguri coniac
GLAZURA
3oua
2linguri smantana
CUM SE PREGATESTE
Intr-un castron,bati ouale cu sare, zahar si coaja de lamaie adaugi chefirul,smantana,grisul apoi lasi deoparte
 
In tava unsa cu unt topit,pui cate o foaie de placinta,jumatate sa ramana peste marginile tavii,pe fund pui o foaie impaturita cat sa-l acopere apoi ungi cu unt cu pensula,
In interior pui cateva polonice cu umplutura,depinde cat de mare e polonicul,eu pun 5cu polonicul care se vede
Dupa ce ai nivelat umplutura,presari deasupra stafide care in prealabil,au stat intr-un bol cu coniac,pentru un gust mai deosebit iar restul coniacului,il poti adauga in iaurt
 
Acoperi cu alta foaie la fel impaturita cat sa acopere umplutura,ungi cu unt si din nou pui umplutura si stafide
Dupa ce ai terminat,ultimul strat fiind umplutura,ridici jumatatile de foi si le asezi peste umplutura,le ungi cu unt,acoperi cu o alta foaie sa arate frumos,bati ouale si amesteci cu smantana si rastorni deasupra.Sa stiti ca foile care raman peste marginea tavii,pana termini de pus umplutura,ele fiind subtiri,se usuca foarte repede dar nu-ti face probleme,le ridici asa cat se poate,le tamponezi cu pensula cu ulei sa se mai inmoaie putin apoi acoperi cu alta foaie impaturita,mai intai ungi cu unt apoi rastorni ouale batute cu smantana
Eu am folosit un vas rotund pentru ca-mi place mai mult rezultatul final
La cuptor va sta 40minute la 180de grade
 
Dupa ce s-a racit putin,rastorni pe platou,pudrezi sau nu,apoi tai si servesti,mie-mi place calda spre fierbinte s-o mananc,imi aduce aminte de placintaria de la noi,unde se manca cea mai buna placinta
 
Pentru cine doreste reteta de la chefir daca mai sunt persoane care nu au vazut,la final voi pune link
 
Sa va fie de folos!
Chefir facut de casa,reteta este AICI









 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme