Prajitura cu piscoturi si jeleu de zmeura

 Am facut o achizitie de zmeura de la ferma cu un pret convenabil si prima data am facut  aceasta prajitura ,pentru ca de mult ma gandeam la ea,finalul e super,super bun!
AVEM NEVOIE DE
200g piscoturi de sampanie
200ml frisca lichida fara zahar
250g branza Mascarpone
400g zmeura
2linguri zahar
2plicuri gelatina
1cana sirop facut sau zeama de compot
CUM SE PROCEDEAZA
Pui pe un platou inelul de la forma de copt cu diametru de 22cm,in interior pui piscoturi inmuiate in sirop acoperind toate golurile,apoi lasi deoparte
Bati bine frisca,la final amesteci usor cu Mascarpone,apoi 1plic de gelatina hidratata in prealabil si topita pe bain-marie,amesteci usor cu o spatula sau tel,adaugi si cateva fructe

 apoi jumatate pui peste piscoturi si nivelezi suprafata
Pui din nou piscoturi peste crema
acoperi cu restul de crema,nivelezi si lasi la frigider
Pentru jeleu,pui fructele intr-un vas mic le foc cu cele doua linguri cu zahar,amesteci pana se topeste,pasezi apoi cu blenderul,treci rezultatul prin sita,piureul rezultat il pui din nou pe foc,aduni spuma care se formeaza iar cand incepe sa fiarba,dai deoparte si amesteci cu gelatina ramasa, hidratata si topita
Dupa omogenizare si dupa ce s-a racit putin,pui usor cu o lingura deasupra pe prajitura si lasi la frigider pana a doua zi
A doua zi,scoti usor inelul trecand cu un cutit de jur imprejur,ornezi prajitura cu fructe si ce mai ai
apoi tai si pui pe farfurie
Deliciu maxim!
Sa va fie de folos!








0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme