Ardei umpluti cu ciuperci si pasat

 De multe ori cand fac ardei umpluti sa u sarmalute de post,inlocuiesc orezul cu pasat de porumb,este mai sanatos
AVEM NEVOIE DE
1kg ardei gras
500g ciuperci
2cepe mari
2morcovi
4linguri pasta de ardei sau rosii
500ml suc de rosii
sare
piper
putin cimbru
patrunjel
50g pasat
20ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Mai intai ne ocupam de pasat,este pus intr-un castron si il clatesti foarte bine cu apa rece de mai multe ori,dupa care il pui intr-un vas cu apa la fiert
Atentie,trebuie sa stai langa vas si sa amesteci mereu,pentru ca se prinde foarte repede de fundul vasului
Dupa ce incepe sa se ingroase,dai vasul deoparte si-l acoperi cu ceva
In cratita cu ulei pe foc,calesti ciupercile taiate marunt,ceapa de asemenea,morcovul ras fin,dupa ce s-au inmuiat si apa a scazut din ciuperci,adaugi 1lingurita rasa cu sare,piper dupa gust,putin cimbru,pasta de ardei,amesteci totul bine
Pui pasatul intr-o sita,il clatesti bine sub jet de apa calda apoi il rastorni peste legumele calite,amesteci bine si lasi in continuare pe foc sa scada bine
apoi lasi cratita deoparte sa se raceasca foarte bine
Amesteci cu patrunjelul taiat marunt
Cureti ardeiii de cotoare,spalati,ii umpli,deasupra pui cate o rondea de rosie,si-i asezi in cratita
Ce se vede in mijloc,este un dovlecel si deasupra are faina,sa nu iasa umplutura la fiert
Dupa ce ai terminat,pui sucul de rosii,1/2lingurita sare,1pahar cu apa si bors,deasupra direct peste ardei pui o farfurie sau un capac si apoi la cuptor la foc mic 2h,verificand din cand in cand daca mai e sos,daca nu,mai adaugi 1cana sau un pahar cu apa
Dupa ce au fiert,scoti cratita,pui pe farfurie,deasupra o lingura cu smantana daca nu e post si pofta buna!
Sa va fie de folos!








0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme