Dupa o perioada mare de timp de cand nu am mai gasit ciupercutele mele preferate Shimeji,acum daca le-am gasit,m-am dezlantuit si am inceput cu reteta asta,super gustoasaAVEM NEVOIE DE
2pulpe de pui
sare dupa gust
1/2lingurita oregano
1/2lingurita maghiran
1/2lingurita ierburi de provence
4linguri ulei de masline
1/4lingurita fulgi de ardei
50ml vin alb
50ml apa
2capatani de usturoi
100g ciuperci Shimeji
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele taiate in doua,spalate,uscate cu prosop de hartie,le pui intr-un castron si adaugi sare,fulgi de ardei,oregano,maghiran,ierburile de provence,ulei,vin,apa si amesteci totul bineRastorni apoi intr-o forma termorezistenta,deasupra pui usturoiul curatat,acoperi cu folie de aluminiu si la cuptor la foc mic 40minuteDupa acest timp,scoti folia si mai lasi 10minute sa se rumeneasca
dupa care scoti carnea pe un platou,tot ce este in vas rastorni in blenderul mic,mixezi totul bine,la nevoie mai adaugi putina apa sa nu fie prea gros,potrivesti de gust si la final,scoti sosul intr-un bol
dupa care scoti carnea pe un platou,tot ce este in vas rastorni in blenderul mic,mixezi totul bine,la nevoie mai adaugi putina apa sa nu fie prea gros,potrivesti de gust si la final,scoti sosul intr-un bol
Ciupercile,taiate partea lemnoasa de la codite,spalate,le pui intr-un vas mic pe foc cu 2linguri ulei si un catel de usturoi,il lasi pana-si elimina aroma apoi il scoti,amesteci ciupercile,dupa 3minute adaugi 3-4linguri vin alb si lasi pe foc pana scade,adaugi apoi peste ele sosul,amesteci bine,potrivesti de gust si opresti foculPe farfurie pui carne,alaturi sosul cu ciupercilePofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!