Supa de rosii cu galuste de gris




Astfel de supa,pe timp de vara mai ales,nu ne llipseste aproape de loc, dar si iarna o fac cu rosii conservate la borcan de mine, aunci cand mi-e pofta;este o supa gustoasa,hranitoare,avand multe legume dar si racoroasa vara!
















AVEM NEVOIE DE:1kg de rosii bine coapte,1ceapa,1bostanel,1morcov,1ardei gras,3catei de usturoi,1legatura de frunze de telina,2linguri ulei de masline sau obisnuit,2oua si gris pentru galuste









CUM SE PROCEDEAZA:Toate legumele curatate,spalate,le pun la fiert in oala de 5l cu apa si 1lingurita de sare;dupa ce a scazut la jumatate,semn ca legumele sunt fierte bine,strecor supa,legumele le dau la blender,le pun in oala,completez cu apa,adaug legatura de frunze de telina iar cand incepe sa clocoteasca,cu lingurita pun galustele si uleiul;aceste galuste de gris,eu pun pentru fiecare ou mai mare,doar putina sare si 4linguri de gris;amestec bine si le pun in momentul cand supa da in clocot;dau focul mic si pun capacul pentru 4-5min;este o supa hranitoare si racoritoare,se poate consuma dupa preferinta si calda si rece;cine doreste,o data cu legumele se pot fierbe pulpe,piept sau pui intreg,urmand sa fie folosite pentru un alt fel de mancare.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme