Prajitura fagure


Ingrediente:3oua,4linguri cu zahar,4linguri ulei,5linguri lapte,1plic praf de copt,vanilie,faina

Crema:500g rahat,1lamaie,100g unt,2linguri zahar pudra

Intr-un castron,amesteci totuliar faina,pui cate putin pana ajungi la consistenta unei smantani;pui cu lingura in forma,o tii pe foc la aragaz intorcand forma pe ambele parti.Pentru crema,dai la masina de tocat rahatul,lamaia cu tot cu coaja,apoi amesteci cu zahar si unt pana devine o pasta;umpli foile cu crema ,le pudrezi si se servesc.Cand eram copil,chiar si cand m-am casatorit asta era prajitura de baza si cu Nuci bineinteles;pentru cine a pastrat formele,nu-s rele nici acum.

3 comentarii:

  1. trebuie neaparat sa caut si eu forma asta,arata super ale tale

    RăspundețiȘtergere
  2. AQcum este aparatul de Vafe, soro !
    Merita incercata reteta,crema cred ca e tare gustoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy,aceasta crema o faceam la prajitura Alba ca zapada,e super buna,dulce-acrisoara!

      Ștergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme