Scoarta
Ingrediente:1pachet margarina,1ou,1ceasca lapte,300g nuca taiata la cutit,faina cat cuprinde,pentru un aluat suficient de tare,sa poata fi intins cu sucitorul;mie-mi intra aproape 1kg,3-4 linguri zahar tos si un alt ou pentru uns
Amestec margarina cu oul batut,laptele si faina;iau cate o bucata din aluat si o intind cu sucitorul ca o foaie de taietei,nu chiar subtire;toata foaia o ung cu pensula cu ou batut,presar zahar si nuca,presez cu palmele sa se lipeasca bine apoi tai romburi si le pun pe forme pe care le introduc in cuptor pentru 5-6min;tot asa procedez cu restul aluatului.Ca un sfat pentru persoanele care nu au aceste forme si vor sa faca prajitura,se pot pune pe o sticla de sampanie(2-3)care la randul lor se pun intr-o tava mai mare si se coc fara probleme
Aceste scoarte sunt minunate mai ales pentru iubitorii de "rontaieli ".
RăspundețiȘtergereEste o reteta iefina ,spornica si de efect.Cu siguranta cei ce vor gusta vor fi incantati .Am facut reteta si a devenit foarte indragita de noi si deja alte cateva prietene isi doresc sa o incerce.Multumim !
Multumesc Octavia si ma bucur ca v-a placut!!
RăspundețiȘtergere