Mar umplut
Ingrediente:1mar,1lingura miez de nuca taiat cu cutitul marunt,1lingurita de stafide,1lingura scortisoara,1lingura coniac,2linguri zahar pudra,1lamaie,1ceasca fructe de padure
Mod de preparare:Marul,curatat de coaja si samburi;separat intr-un bol se amesteca 1lingura de zahar,putina scortisoara,stafide si coniac;restul de scortisoara se amesteca cu restul de zahar,se tavaleste marul,apoi se umple cu stafiele,se pune marul intr-o tava si se da la cuptor 15-20min;in acest timp,se pune in blender coaja de mar cu coaja de lamaie rasa,zeama si 1lingura de zahar;dupa cateva ture de blenduit,va rezulta un sos care se da deoparte;fructele de padure se pun intr-o tigaie cu putin zahar si se tin pe foc 3min cat se topeste zaharul;se serveste pe farfurie marul,in jurul lui fructele iar deasupra sosul.Este delicios,cu o singura remarca:ingredientele sunt multe doar pentru 1mar.
ai un mar si pentru mine ca tare apestisant mai este.
RăspundețiȘtergerepup cu drag!