Suc de rosii
A venit vremea conservelor de orice fel;pentru toti cititorii acestui blog,va anunt ca eu nu folosesc nici un fel de conservant in conservele pe care le fac;de asemenea,nici sare nu folosesc in exces;toata reusita conservelor mele se bazeaza pe sterilizare;cu cat capacele borcanelor sunt de calitate buna si borcanele sunt sterilizate suficient de mult,cu atat mai mult reusita conservelor va fi foarte buna.
Pentru suc de rosii,ingredientele nu sunt fixe;fiecare gospodina face suc dupa buget si dupa numarul membrilor de familie;
Eu fac suc din 10kg de rosii gogonele,le dau prin vechea masina de facut suc,il pun la fiert cu 1ceasca de sare si 2linguri de zahar;pun zaharul,indiferent cat de dulci sunt rosiile,pentru ca taie aciditatea din rosii si opreste fermentarea;las sa fiarba sucul la foc mic,amestecand mereu 2-3 ore,depinde cat de zemoase au fost rosiile;pun sucul fierbinte in sticle de plastic de 0,5 si 1l;cred ca fiecare foloseste aceeasi metoda,intr-o oala cu apa rece,tin sticla si prin palnie torn sucul,pun imediat dopul apoi sticlele le pun in patura si le las 2zile chiar si 3 pana se racesc dupa care le depozitez in camara.
Tare harnicuta esti tu!
RăspundețiȘtergereWeek-end frumos, Lulu!