Dulceata de gutui






Ingrediente:gutui,zahar,1baton de vanilie,apa,2lamai
Pentru aceasta dulceata,nimeni nu poate da cantitati fixe,deoarece stim cu totii cat de rele sunt gutuile;eu pun 1castron de gutui taiate,un castron de zahar
Gutuile curatate de coaja,cu ajutorul unui aparat(e prea mult spus,dar nu stiu cum sa-l numesc)scot sfere din gutuie direct in castronul cu apa rece si zeama de la 1lamaie;in paralel,facsirop din 3castroane de zahar,jumatate de baton de vanilie si 2cani cu apa;cand siropul este suficient de legat,adaug sferele de gutui si las sa fiarba la foc mare 15-20min;cand este gata,adaug zeama de lamaie si pun dulceata fierbinte in borcane curate.
Vreau sa specific de ce la toate retetele mele de dulceata gasiti varianta"se fierbe la foc mare";pentru ca fructele sa-si pastreze forma si culoarea si cum altfel se mai poate servi asa ceva,decat pe o felie de paine calda de casa.

2 comentarii:

  1. Ce mult imi place forma sferica...am furat ideia, multumesc! Si servesc si o feliuta de painica calda cu bunatatea asta de dulciata yumi,yumi, e foarte buna!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate