Gutui cu carne de pui







Mi-am amintit de copilarie cu aceasta mancare.
Ingrediente:carne de pui(piept sau pulpe),4gutui bine coapte,1ceapa mica,3linguri zahar,1lingurita cu varf de faina,100g unt,3linguri ulei,2cani cu supa de pui(facuta cu 1concentrat de pui),sare,piper,1lingurita zeama de lamaie
Carnea spalata,portionata se prajeste in unt amestecat cu ulei apoi se scoate pe farfurie;
gutuile spalate taiate in sferturi,curatate de casuta de samburi,feliate,stropite cu zeama de lamaie,apoi prajite pe ambele fete in uleiul de la carne,se scot si ele pe farfurie;
in acelasi ulei daca este curat,daca nu se pune alte 3linguri de ulei,se caleste ceapa taiata marunt,dupa ce s-a inmuiat,se adauga zaharul si se caramelizeaza impreuna fara sa se arda,altfel devine amara mancarea;se stinge cu supa,dupa ce zaharul este topit se adauga carnea,dupa ce carnea este fiarta se adauga gutuile,dupa 3-4min.faina dizolvata in putina apa rece,se condimenteaza dupa gust si se serveste foarte calda cu paine la fel de calda.

2 comentarii:

  1. n-am mai auzit ,dar cu siguranta e delicioasa. O sa te vizitez des ptr mancaruri traditionale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am venit sa gust si eu putin din delicateta asta culinara yumi,yumi. Stiu sigur ca e grozava dar ca sa simta si papilele mele gustateve, acest lucru? trebue musai sa trec la cratita hi,hi,.
    Pupici drga mea si sa ai o saptamana frumoasa si mai putin frigurosa !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme