Ciuperci cu smantana




Sa nu se confunde reteta de Ciuperci cu smantana si Ciulama de ciuperci;sunt doua retete diferite chiar daca seamana intre ele.In reteta Ciuperci cu smantana,punem doar smantana fermentata sau lichida iar in Ciulama de ciuperci smantana este amestecata cu faina,in situatia in care avem smantana putina si vrem sos mai mult;de asemenea Ciulama de ciuperci de post,se face doar cu faina prajita(rantas) dar sa stiti ca se gaseste si smantana vegetala pentru cine doreste.
Ingrediente:1kg de ciuperci,1ceapa,500ml smantana,sare,piper,50ml ulei,1ceasca cu lapte
Ciupercile curatate,spalate,taiate lamele,le calesc in ulei cu ceapa tocata marunt;dupa ce nu-si mai lasa apa,adaug 1cana cu lapte atat cat sa le cuprinda nu mai mult si las sa fiarba incet 15min.dupa acest timp dau vasul deoparte, rastorn smantana peste ciuperci,amestec,condimentez mai las vasul pe foc doar pentru 1-2clocote,apoi  servesc cu patrunjel deasupra.
Un alt an,o alta farfurie,aceasi reteta!
2018,fiind in Italia la copii,mi-am facut si eu pofta cu aceasta reteta pentru ca nimeni nu mananca asa ceva!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme