Placinta cu cartofi









Am gasit aceasta reteta intr-o revista frantuzeasca si m-am pus pe treaba
Ingrediente:3linguri coriandru verde tocat,200g branza Pecorino(nu folositi alta branza,eu am folosit branza de capra si nu a fost bine),2-3catei de usturoi tocati marunt,1cm de radacina de ghimbir taiata marunt,4cartofi curatati si taiati rondele subtiri,2dovlecei de asemenea taiati rondele subtiri,1ceapa taiata julien,3linguri smantana,1pahar cu vin alb sau 1cana cu supa de legume,1ou
Intr-un bol se amesteca coriandrul,branza,usturoi si ghimbir;intr-un vas termorezistent,se pun jumatate din cantitatea de cartofi,jumatate din cantitatea de dovlecei,jumatate din ceapa,se acopera cu jumatate din branza;la fel se continua cu al doilea strat,se adauga vinul sau supa,se acopera cu folie de aluminiu sau capac daca are vasul,si se da la cuptor 1h sau pana cand cartofii intepati sunt moi;se scoate vasul,se rastoarna oul batut si amestecat cu smantana si se mai tine 10min descoperit;se serveste ca atare sau poate fi o garnitura la un gratar;am spus ca sa nu se folosesca alta branza,pentru ca dupa cum se observa,aceasta reteta(face parte dintr-o dieta)nu are nici un condiment,iar branza pecorino este puternic aromata,cu o culoare portocalie,schimba si gustul retetei si o mananci cu placere.

3 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme