Gogosi insiropate








Astfel de gogosi se fac in Italia la Sarbatorile de iarna;le-am facut si am ramas cu gandul la altele deja,atat de bune sunt!!
Ingrediente:500g faina,1plic drojdie uscata,4linguri miere,4-5linguri ulei,sare,apa calda,ulei pentru prajit
Sirop:3linguri zahar brun,5linguri miere,1/2lingurita zeama de lamaie,1lingurita scortisoara,1cescuta de apa,50g fistic
Intr-un castron,faci un aluat moale,amestecand faina cu drojdia,sare,miere,ulei si o ceasca cu apa;daca mai e nevoie mai pui apa;lasi sa creasca acoperit castronul,iar in acest timp,faci siropul;pui ingredientele(mai putin fisticul)intr-un vas pe foc doar pentru cateva clocote dupa care lasi sa se raceasca;in vasul cu mult ulei pentru prajit,iei din aluat cu lingura,prajesti gogosile,le scoti pe un platou iar dupa ce ai terminat,le scufunzi in sirop;le scoti pe o farfurie iar deasupra torni siropul ramas si presari cu fistic tocat mai mare.

2 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme