Plachie de peste2

Aceasta este una din multele retete de plachie de peste care pot fi pregatite,in functie de gustul fiecaruia si de zona unde locuieste.Pentru ca am o tava speciala pentru peste,am facut o alta varianta.
Ingrediente;1burta de crap,3cepe mari,1ardei gras rosu,1ardei gras verde,1ardei iute,500g rosii sau 1cutie de rosii in bulion,1frunza de dafin,2-3catei de usturoi,2crengute de rozmarin,sare,piper,1/2pahar cu vin alb,3linguri faina alba,50ml ulei,1lingurita de zahar
Pestele spalat,portionat,condimentat,se trece prin faina apoi se prajeste in cateva linguri ulei,dupa care se scoate pe o farfurie;in alt vas cu restul de ulei,se caleste ceapa tocata marunt,ardeiii de asemenea iar dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile tocate in cubulete mici si zaharul;dupa ce s-a format un sos,in tava speciala,se pune jumatate din sos,pestele,dafin,vin,usturoi crengutele de rozmarin si se acopera cu restul de sos;se acopera cu capac si se da la cuptorul incins 30min;se serveste calda cu mamaliguta.
Nu am pus tot rozmarinul,doar l-am tuns ca se facuse prea mare.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme