Prajitura cu dovleac

Ingrediente:1kg de dovleac,150g unt,1cana cu zahar,300g faina,5oua,1ceasca nuca macinata,1praf de copt,1cana cu lapte,esenta de rom,1lingurita scortisoara,1lingurita ghimbir,sare
Dovleacul curatat de coaja,taiat cubulete,se fierbe in lapte cu putina sare(eu nu am avut lapte,l-am fiert in apa si nu a fost nici o deosebire);ouale mixate cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga nuca,untul topit,se bate in continuare,romul si la sfarsit dovleacul scurs,racit si facut piure apoi faina amestecata cu praful de copt;se amesteca bine pentru omogenizare,apoi se rastoarna in forma unsa si tapetata cu 2-3linguri de nuca macinata si se da la cuptor la foc mic 1h;se scoate din forma si cat este calda se toarna un sirop gros din ciocolata totita  deasupra sau o alta glazura si decorata cu nuca taiata.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme