Salau bonne-femme
Aceasta reteta am facut-o cu mult timp in urma,dupa ce am venit din Franta si nu am fost multumita de rezultat.
Am mancat acolo,nu stiu exact originea,dar dupa titlul retetei este probabil frantuzeasca.
Acasa,
l-am intrebat pe d-l Google daca stie asemenea reteta si mi l-a recomandat pe Radu cu retetele lui.
Acum am refacut aceasta reteta dar mai simplificata,nu asemeni retetei lui Radu.
Pentru ca prima reteta am pregatit-o cu file de salau congelat si a fost un dezastru,acum am cumparat un salau proaspat,un cutit pentru filetat,am vazut la tv.cum se scot fileurile si m-am pus pe treaba!!
Ingrediente:2fileuri de salau,100ml smantana lichida,6ciuperci,2linguri cu faina,1varf de lingurita cu nucsoara,1frunza de dafin,1ceapa mica,1leg.de patrunjel,100g unt,50ml ulei,100ml vin alb,sare,piper,cartofi
Ceapa si patrunjelul tocate marunt,amestecate,se pun intr-un vas de yena uns cu unt;
Fileurile de peste condimentate cu sare si piper,se pudreaza cu faina,apoi se pun in tigaia cu ulei incins sa se prajeasca,dupa care se scot si se pun peste patrunjel;
Intr-un alt vas cu restul de unt se calesc ciupercile tocate marunt,se adauga vinul,dafinul,nucsoara,se lasa la fiert incet pana scade,se adauga apoi smantana,se condimenteaza cu sare si piper,se lasa pe foc cateva minute pana se ingroasa sosul,dupa care se rastoarna peste peste;se da vasul la cuptor 30-40min si se serveste cald cu cartofi natur,deasupra cu patrunjel.
Este super delicios!!!
Am mancat acolo,nu stiu exact originea,dar dupa titlul retetei este probabil frantuzeasca.
Acasa,
l-am intrebat pe d-l Google daca stie asemenea reteta si mi l-a recomandat pe Radu cu retetele lui.
Acum am refacut aceasta reteta dar mai simplificata,nu asemeni retetei lui Radu.
Pentru ca prima reteta am pregatit-o cu file de salau congelat si a fost un dezastru,acum am cumparat un salau proaspat,un cutit pentru filetat,am vazut la tv.cum se scot fileurile si m-am pus pe treaba!!
Ingrediente:2fileuri de salau,100ml smantana lichida,6ciuperci,2linguri cu faina,1varf de lingurita cu nucsoara,1frunza de dafin,1ceapa mica,1leg.de patrunjel,100g unt,50ml ulei,100ml vin alb,sare,piper,cartofi
Ceapa si patrunjelul tocate marunt,amestecate,se pun intr-un vas de yena uns cu unt;
Fileurile de peste condimentate cu sare si piper,se pudreaza cu faina,apoi se pun in tigaia cu ulei incins sa se prajeasca,dupa care se scot si se pun peste patrunjel;
Intr-un alt vas cu restul de unt se calesc ciupercile tocate marunt,se adauga vinul,dafinul,nucsoara,se lasa la fiert incet pana scade,se adauga apoi smantana,se condimenteaza cu sare si piper,se lasa pe foc cateva minute pana se ingroasa sosul,dupa care se rastoarna peste peste;se da vasul la cuptor 30-40min si se serveste cald cu cartofi natur,deasupra cu patrunjel.
Este super delicios!!!
Ce frumos arata salaul ala pe masa :) si ce mancarica buna a iesit din el!!! Felicitari doamna!
RăspundețiȘtergereSi la mine o portie va rog! Asta pentru ca mi-ati facut pofta.
RăspundețiȘtergereBravo Lubi!
RăspundețiȘtergereUn preparat super!
De un an tot incerc sa prind si eu un salau mai "zvantat" (dar n-am prins nici macar unul prapadit) sa ma mai delectez si eu si ai mei cu "bonne femme".
Acum ca mi-ai adus aminte ca sunt un lenes notoriu si nu mai imi misc oasele obosite si pline de reumatism pana in Delta sa ma lupt cu bestia, o sa dau o fuga sa gasesc impielitatul de salau pe vreo taraba in Hala!!!
Multumesc ca mi-ai zgandarit amintirile adormite!!!
Tot inainte!!!
:)
Multumesc pentru aprecieri prieteni dragi!!va mai spun o data ca este o reteta cu un gust super deosebit,asa ca Marcel pregateste-ti banii in undita, prinde-l pe cel mai mare si apuca=te de treaba!
RăspundețiȘtergereO zi buna tuturor!!