Prajitura cu piscoturi
Ingrediente blat:7albusuri,75g mac,75gnuca de cocos,100g zahar,2linguri faina,vanilie
Crema:7galbenusuri,100g zahar,1lingura faina,200ml lapte,1pachet de unt,vanilie
Glazura:4linguri zahar,3linguri lapte,2linguri cacao,1lingura unt
In plus:200g piscoturi de sampanie,100ml cafea,cocos pentru ornat
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,se adauga macul,nuca de cocos,vanilia,faina,amestecand cu o spatula pana se omogenizeaza totul
Se rastoarna in tava cu hartie de copt si se coace 30min
Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga vanilia,faina,laptele si se ingroasa amestecul pe baie de abur,pana devine ca o budinca;dupa ce s-a racit bine,se amesteca cu untul frecat spuma;
Pentru glazura,se pun intr-un vas pe foc mic toate ingredientele si se amesteca pana se ingroasa
Pe un platou se pune blatul,se intinde jumatate din crema,deasupra se aseaza piscoturile inmuiate in cafea,peste piscoturi restul de crema iar deasupra se toarna glazura;se lasa la rece cateva ore dupa care se orneaza.
Eu iar nu am avut rabdare,sa se intareasca glazura, mi s-a topit ornamentul,fiind din zahar colorat si a trebuit sa-l refac
Crema:7galbenusuri,100g zahar,1lingura faina,200ml lapte,1pachet de unt,vanilie
Glazura:4linguri zahar,3linguri lapte,2linguri cacao,1lingura unt
In plus:200g piscoturi de sampanie,100ml cafea,cocos pentru ornat
Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,se adauga macul,nuca de cocos,vanilia,faina,amestecand cu o spatula pana se omogenizeaza totul
Se rastoarna in tava cu hartie de copt si se coace 30min
Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga vanilia,faina,laptele si se ingroasa amestecul pe baie de abur,pana devine ca o budinca;dupa ce s-a racit bine,se amesteca cu untul frecat spuma;
Pentru glazura,se pun intr-un vas pe foc mic toate ingredientele si se amesteca pana se ingroasa
Pe un platou se pune blatul,se intinde jumatate din crema,deasupra se aseaza piscoturile inmuiate in cafea,peste piscoturi restul de crema iar deasupra se toarna glazura;se lasa la rece cateva ore dupa care se orneaza.
Eu iar nu am avut rabdare,sa se intareasca glazura, mi s-a topit ornamentul,fiind din zahar colorat si a trebuit sa-l refac
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!