Tort cu alune
Acest tort nu are sectiune,pentru ca l-am facut cadou vecinei mele de Sf.Neculai
Ingrediente:200g alune macinate,5linguri zahar,4linguri faina,6oua,1lingurita praf de copt,1/2lingurita scortisoara,3foi de gelatina,4linguri gem de caise,200ml frisca lichida,cacao
Pentru blatse bat bine 2oua intregi cu 4galbenusuri si zahar,se adauga albusurile batute spuma tare,alunele macinate,faina amestecata cu praful de copt si scortisoara,apoi se rastoarna in forma de copt cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 30-40min
In acest timp se pune pe foc gemul,se amesteca cu gelatina care a stat in apa rece 10min,se amesteca pana se topeste dar fara sa fiarba,iar dupa ce s-a racit se amesteca cu jumatate din frisca batuta
Pe platou se pune blatul taiat,intre foi gemul,se preseaza putin a doua foaie si se da la frigider 2h dupa care se imbraca cu frisca ramasa si se orneaza;eu dupa cum se vede am folosit sablonul de sezon.
Ingrediente:200g alune macinate,5linguri zahar,4linguri faina,6oua,1lingurita praf de copt,1/2lingurita scortisoara,3foi de gelatina,4linguri gem de caise,200ml frisca lichida,cacao
Pentru blatse bat bine 2oua intregi cu 4galbenusuri si zahar,se adauga albusurile batute spuma tare,alunele macinate,faina amestecata cu praful de copt si scortisoara,apoi se rastoarna in forma de copt cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 30-40min
In acest timp se pune pe foc gemul,se amesteca cu gelatina care a stat in apa rece 10min,se amesteca pana se topeste dar fara sa fiarba,iar dupa ce s-a racit se amesteca cu jumatate din frisca batuta
Pe platou se pune blatul taiat,intre foi gemul,se preseaza putin a doua foaie si se da la frigider 2h dupa care se imbraca cu frisca ramasa si se orneaza;eu dupa cum se vede am folosit sablonul de sezon.
Frumos si delicios.bravo...
RăspundețiȘtergere