Panna cotta cu bostan

Panna cotta este una din dulciurile mele preferate si pentru ca azi m-am jucat cu bostanul,am facut si panna cotta;nestiindu-i gustul,am facut doar doua portii si-mi pare rau pentru ca au iesit foarte delicioase.
Ingrediente:400ml smantana lichida,3foi de gelatina,sos caramel,4linguri de crema de bostan,1lingura cu zahar
Crema de bostan:1felie de bostan,3cm de radacina de ghimbir,1pastaie de vanilie Tonka
Se pune la fiert bostanul curatat,taiat cubulete impreuna cu ghimbir,vanilia si un praf de sare
Dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical iar piureul obtinut se pune intr-un borcan si se poate pastra la frigider mai mult timp pentru alte retete;
Smantana cu zahar si 3-4linguri din piureul facut,se pun intr-un vas pe foc doar cat se topeste zaharul,dupa care se adauga gelatina care a stat in apa rece 10min;se amesteca bine si se portioneaza in forme care se dau la frigider;se serveste rasturnata pe farfurie iar deasupra se pune sos caramel(din comert)
SFATUL MEU:de cate ori fac acest desert,folosesc forme de silicon si ca sa se desprinda mai bine fara sa se rupa,trec formele printr-un jet de apa rece si le pun la congelator pana este gata crema;in momentul servirii se desprinde foarte usor pe platou sau farfurie.

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme