Marinata de macrou
Recomand aceasta marinata foarte buna dar nu pe termen lung;nu este o marinata pentru iarna;este pentru un sfarsit de saptamana,pentru zilele in care se mananca peste,de luat cu noi in vacante,de facut diferite salate(sa nu mai dam bani pe marinatele din comert). AVEM NEVOIE DE:macrou congelat,sare de bucatarie,otet,frunze de dafin,boabe de piper,boabe de ienibahar,1ardei iute mic,optional masline si ceapa
CUM SE PROCEDEAZA:Pestele dezghetat,curatat,bine spalat,taiat capul si coada,restul taiat in rondele groase de 2degete,il punem intr-un vas si masuram cu cana apa cat sa-l cuprinda;aceasta cantitate de apa in plus 1/2cana,o punem la fiert impreuna cu un pumn de sare,frunze de dafin,ardei iute,boabe de piper si ienibahar;dupa ce este rece(rece nu calda)o turnam peste bucatile de peste,dam cu mana prin ele,acoperim si lasam la frigider pana a doua zi.
Daca peste peste am pus 4cani cu apa,acum punem la fiert 2cani cu apa si 2de otet,impreuna doar cu mirodenii(fara sare) si lasam sa se raceasca foarte bine;scoatem pestele din saramura,il punem in borcane,intercaland cu masline si rondele de ceapa,apoi umplem borcanele cu otet,infiletam capacele si dam la frigider iar dupa 2- 3zile se poate consuma.
Pentru ca aceasta marinata sa reuseasca perfect,este foarte important ca apa care cuprinde pestele sa fie masurata,altfel daca este prea multa apa si doar un pumn de sare,nu mai are putere
De asemenea este foarte important ca apa si otetul sa fie RECI atunci cand este turnata peste peste;altfel otetul se va tulbura iar pestele va fi moale.
Pentru curiozitatea voastra,incercati doar un borcan sa-l pastrati mai mult timp dar in nici un caz nu va recomand sa-l fierbeti.
CUM SE PROCEDEAZA:Pestele dezghetat,curatat,bine spalat,taiat capul si coada,restul taiat in rondele groase de 2degete,il punem intr-un vas si masuram cu cana apa cat sa-l cuprinda;aceasta cantitate de apa in plus 1/2cana,o punem la fiert impreuna cu un pumn de sare,frunze de dafin,ardei iute,boabe de piper si ienibahar;dupa ce este rece(rece nu calda)o turnam peste bucatile de peste,dam cu mana prin ele,acoperim si lasam la frigider pana a doua zi.
Daca peste peste am pus 4cani cu apa,acum punem la fiert 2cani cu apa si 2de otet,impreuna doar cu mirodenii(fara sare) si lasam sa se raceasca foarte bine;scoatem pestele din saramura,il punem in borcane,intercaland cu masline si rondele de ceapa,apoi umplem borcanele cu otet,infiletam capacele si dam la frigider iar dupa 2- 3zile se poate consuma.
Pentru ca aceasta marinata sa reuseasca perfect,este foarte important ca apa care cuprinde pestele sa fie masurata,altfel daca este prea multa apa si doar un pumn de sare,nu mai are putere
De asemenea este foarte important ca apa si otetul sa fie RECI atunci cand este turnata peste peste;altfel otetul se va tulbura iar pestele va fi moale.
Pentru curiozitatea voastra,incercati doar un borcan sa-l pastrati mai mult timp dar in nici un caz nu va recomand sa-l fierbeti.
Cate zile se lasa la marinat inainte de a fi bun de consum?
RăspundețiȘtergereOana,am specificat;lasam in saramura doar pana a doua zi,sau pana fierbi otetul si se raceste.
RăspundețiȘtergerepup si succes!!
Acum am inteles intrebarea;in otet trebuie lasat minim 3zile.
RăspundețiȘtergere