Tort cu crema de capsune
Am facut acest tort pentru fata mea Mihaela,care implineste o frumoasa varsta si nu e langa mine ca s-o pot imbratisa, sa-i doresc tot binele din lume!!!......
LA MULTI ANI draga mea copila,sa fii fericita in mijlocul frumoasei tale familii!!!
Ingrediente blat:6oua,250g zahar,300g faina,10linguri apa,1praf de copt,sare
Ingrediente crema:500g capsune,5foi de gelatina,2linguri zahar,200ml frisca
Sirop:1cana apa,3linguri zahar,cateva picaturi de esenta de capsune
Galbenusurile batute bine cu zahar adaugand cate o lingura de apa treptat,adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare,amestecand cu o lingura;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie,lovim forma de cateva ori de masa pentru a se elibera aerul ramas in aluat si dam la cuptor 30min;dupa ce am facut testul cu scobitoarea,oprim focul,lasam tava in cuptor dar usa o lasam intredeschisa pana se raceste.
In acest timp facem crema;capsunele spalate,curatate,taiate le punem intr-un bol si cu blenderul vertical facem un piure pe care-l punem intr-un vas impreuna cu zaharul si tinem pe foc doar cat se topeste;adaugam gelatina care a stat in apa rece 5min iar dupa ce s-a racit bine mixam impreuna cu frisca
Pentru sirop,punem intr-un vas apa cu zahar pe foc,lasam pana se topeste iar dupa ce s-a racit adaugam esenta
Pe un platou punem blatul taiat pe orizontala,insiropam,punem crema,acoperim cu a doua foaie insiropata,imbracam tortul cu crema si ornam cu fructe.
LA MULTI ANI draga mea copila,sa fii fericita in mijlocul frumoasei tale familii!!!
Ingrediente blat:6oua,250g zahar,300g faina,10linguri apa,1praf de copt,sare
Ingrediente crema:500g capsune,5foi de gelatina,2linguri zahar,200ml frisca
Sirop:1cana apa,3linguri zahar,cateva picaturi de esenta de capsune
Galbenusurile batute bine cu zahar adaugand cate o lingura de apa treptat,adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare,amestecand cu o lingura;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie,lovim forma de cateva ori de masa pentru a se elibera aerul ramas in aluat si dam la cuptor 30min;dupa ce am facut testul cu scobitoarea,oprim focul,lasam tava in cuptor dar usa o lasam intredeschisa pana se raceste.
In acest timp facem crema;capsunele spalate,curatate,taiate le punem intr-un bol si cu blenderul vertical facem un piure pe care-l punem intr-un vas impreuna cu zaharul si tinem pe foc doar cat se topeste;adaugam gelatina care a stat in apa rece 5min iar dupa ce s-a racit bine mixam impreuna cu frisca
Pentru sirop,punem intr-un vas apa cu zahar pe foc,lasam pana se topeste iar dupa ce s-a racit adaugam esenta
Pe un platou punem blatul taiat pe orizontala,insiropam,punem crema,acoperim cu a doua foaie insiropata,imbracam tortul cu crema si ornam cu fructe.
La multi ani! Tortul arata grozav!
RăspundețiȘtergereEheeeee....daca e cu capsuni , vin si eu la o portie !
RăspundețiȘtergereUn tort deosebit pentru o persoana deosebita.
La multi ani Mihaela !
Te tzuc cu drag Lulu si sa ai o duminica insorita.
Tortul arata minunat,felicitari!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata,mmm si ce bun!
RăspundețiȘtergere