Nalangate

Este o reteta pur moldoveneasca!!                                                                                                                Cine nu-si mai aminteste copil fiind de acele gogosele pe care ni le facea mama sau bunica cand ni se facea pofta de ceva dulce;zahar in aluat nu punea pentru ca ni se stricau dintii;nu spunea biata mama ca zaharul era prea scump sa mai puna si in gogosi;asa ca presara pe deasupra putin zahar dat prin masina si atat!!
Eu acum nu am schimbat cu nimic reteta,chiar daca am zahar,darde fapt nici nu stiu daca intradevar in aluat trebuie zahar!!
Ingrediente:2oua,100g branza telemea
1cutie mica cu iaurt,1lingurita cu praf de copt stins cu otet,arome,ulei pentru prajit,faina
Batem bine ouale intr-un vas,adaugam branza rasa,aromele,iaurtul,bicarbonatul apoi faina cate putin,amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase;cand am ajuns la consistenta unei smantani,lasam aluatul sa se odihneasca,apoi luam cu lingura din aluat si le dam drumul in ulei incins;le scoatem pe prosoape de hartie,le pudram cu zahar farin si se servesc calde.
Focul la prajit trebuie sa fie moderat,altfel se ard la suprafata si interiorul ramane crud.

4 comentarii:

  1. Cu telemea in aluat nu am mancat... m-ai facut curioasa si le voi testa cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lulu,mi-ai amintit de copilarie,multumesc frumos:)
    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta reteta Lulu. Nici eu nu am mancat asa ceva facuta cu telemea in aluat....
    Cred ca trag o fuga pina la tine sa le gust.
    Te tzuc fata draga si sa ai un weekend linistit !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme