Tort cu somon afumat
Un aperitiv minunat cu un gust deosebit pe care l-am facut in ziua de Florii;retetei i se spune tort pentru ca are forma de tort dar face parte din categoria aperitive sau torturi sarate mai bine zis.
Ingrediente:300g somon afumat,1castravete de sera sau 3-4 de gradina,1legatura marar,1ceapa rosie,300g smantana,2lingurite de zeama de lamaie,3foi de gelatina,sare,piper
O forma mica de tort sau un castron,uns cu cateva picaturi de ulei,capitonat cu folie alimentara,il lasam deoparte;intr-un vas amestecam jumatate din somon taiat cubulete,castravetele curatat de coaja taiat si el cubulete,mararul si ceapa taiate marunt,zeama de lamaie,smantana,sare si piper;gelatina hidratata in 4-5linguri de apa rece,dupa cateva minute o dizolvam pe baie de aburi,apoi o adaugam la pasta de peste;amestecam din nou,potrivim de sare si piper dupa gust;
Punem in forma somonul dat deoparte,iar deasupra pasta de peste,nivelam suprafata,acoperim cu folia de pe margini si dam la frigider pana a doua zi,cand o rasturnam pe platou si ornam cu castravete si marar.
Ingrediente:300g somon afumat,1castravete de sera sau 3-4 de gradina,1legatura marar,1ceapa rosie,300g smantana,2lingurite de zeama de lamaie,3foi de gelatina,sare,piper
O forma mica de tort sau un castron,uns cu cateva picaturi de ulei,capitonat cu folie alimentara,il lasam deoparte;intr-un vas amestecam jumatate din somon taiat cubulete,castravetele curatat de coaja taiat si el cubulete,mararul si ceapa taiate marunt,zeama de lamaie,smantana,sare si piper;gelatina hidratata in 4-5linguri de apa rece,dupa cateva minute o dizolvam pe baie de aburi,apoi o adaugam la pasta de peste;amestecam din nou,potrivim de sare si piper dupa gust;
Punem in forma somonul dat deoparte,iar deasupra pasta de peste,nivelam suprafata,acoperim cu folia de pe margini si dam la frigider pana a doua zi,cand o rasturnam pe platou si ornam cu castravete si marar.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!