Dulceata de nuci
Am intalnit multe retete de astfel de dulceata,oparite si rasoparite,tinute in zeama de var si sincera sa fiu nu stiu de ce aceste persoane folosesc aceasta metoda pentru ca nu mai are nici un gust nici o aroma.
Spun asta,pentru ca am facut si eu asa ceva in urma cu multi ani,eram tanara si m-am bagat direct la dulceata de nuci......ceva mai simplu nu puteam sa fac!!!asa ca am luat cartea de bucate,pe atunci nu era decat Sanda Marin si am facut dupa reteta;vreau sa va spun ca mi-a iesit o dulceata cu ceva bucatele gumate,ca nuci nu le puteam spune!!!!!
Au trecut foarte multi ani cand am incercat din nou dar nu am folosit nici o reteta,am facut-o dupa capul meu,este foarte buna,miroase a nuca,se cunoaste ca servesti o dulceata de nuci!!!!!
AVEM NEVOIE DE:1kg de nuci curatate de coaja si cantarite,1kg de zahar,1lamaie,2l de apa
Pentru ca este o treaba foarte migaloasa curatatul nucilor,nu mai vorbesc de petele ramase pe degete,norocul nostru ca se gasesc manusi,pregatim un vas cu apa rece si sare de lamaie,la 1l de apa,adaugam un pliculet de sare,si pe masura ce curatam nucile,le punem in aceasta apa,pentru a evita innegrirea lor apoi facem un sirop bine legat din apa si zahar,adaugam nucile,lasam sa fiarba la foc mare(pentru a-si pastra culoarea)20-30min,cand este gata adaugam si zeama de lamaie apoi punem dulceata fierbinte in borcane curate si le depozitam la camara.
Va garantez succesul pentru mult timp;eu ultimul borcan il am din 2010!!!!
Spun asta,pentru ca am facut si eu asa ceva in urma cu multi ani,eram tanara si m-am bagat direct la dulceata de nuci......ceva mai simplu nu puteam sa fac!!!asa ca am luat cartea de bucate,pe atunci nu era decat Sanda Marin si am facut dupa reteta;vreau sa va spun ca mi-a iesit o dulceata cu ceva bucatele gumate,ca nuci nu le puteam spune!!!!!
Au trecut foarte multi ani cand am incercat din nou dar nu am folosit nici o reteta,am facut-o dupa capul meu,este foarte buna,miroase a nuca,se cunoaste ca servesti o dulceata de nuci!!!!!
AVEM NEVOIE DE:1kg de nuci curatate de coaja si cantarite,1kg de zahar,1lamaie,2l de apa
Pentru ca este o treaba foarte migaloasa curatatul nucilor,nu mai vorbesc de petele ramase pe degete,norocul nostru ca se gasesc manusi,pregatim un vas cu apa rece si sare de lamaie,la 1l de apa,adaugam un pliculet de sare,si pe masura ce curatam nucile,le punem in aceasta apa,pentru a evita innegrirea lor apoi facem un sirop bine legat din apa si zahar,adaugam nucile,lasam sa fiarba la foc mare(pentru a-si pastra culoarea)20-30min,cand este gata adaugam si zeama de lamaie apoi punem dulceata fierbinte in borcane curate si le depozitam la camara.
Va garantez succesul pentru mult timp;eu ultimul borcan il am din 2010!!!!
Ce buna e dulceata astaaaaa....!
RăspundețiȘtergereUn singur lucru vreau sa te intreb : cum arata degetele tale ?
Te tzuc cu mare drag !
Bravo!Este multa munca dar rezultatul merita tot efortul!
RăspundețiȘtergerePupici cu drag!
Felicitari pentru dulceata,a iesit super buna!
RăspundețiȘtergereO salvez!
Sidy,am pe cineva care ma asculta si se mandreste cu mine cand fac ceva bun iar acel cineva se numeste Costel!!!!hi,hi,hi!!
RăspundețiȘtergereDraga Lulu,o dulceata aromata si mai ales foarte gustoasa,felicitari!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Getuta,esti o scumpa ca-mi urmaresti activitatea;pup si te mai astept!!
RăspundețiȘtergere