Tort de orez negru

Dupa cum v-am spus la reteta de Budinca de orez negru,voi continua cu retete atat cat stiu si cat mi-ajunge orezul!!!Acest tort,este minunat cu un gust si o aroma.....
BLAT NEGRU:1ceasca orez negru,3linguri zahar,1anason stelat,3pastai de cardamom,1ceasca lapte,4foi de gelatina,un praf de sare
BLAT ALB:1ceasca orez alb cu bob rotund,3linguri zahar,1anason stelat,3pastai de cardamom,1lingura apa de flori de portocal,3cesti cu lapte,un praf de sare,50g merisoare uscate
CREMA:1plic budinca cu aroma de capsune,3foi de gelatina,3linguri zahar,500ml lapte
Mai avem nevoie in plus de capsune si 50g migdale taiate cu cutitul sau cumparate din comert gata maruntite
1-Orezul negru spalat,il punem intr-un vas cu apa si-l lasam pana a doua zi cand il scurgem si-l punem intr-un vas pe foc cu lapte,anason,cardamom,si un praf de sare;cand laptele a scazut de tot,dam vasul deoparte si adaugam gelatina care a fost hidratata in apa rece,amestecam bine sa se dizolve,scoatem anasonul si cardamomul apoi rasturnam in forma de tort mica unsa cu unt,deasupra presaram migdalele apoi dam la frigidrer.
2-Orezul alb spalat,il punem la fiert intr-un vas cu putina apa impreuna cu zahar,sare,anason si cardamom;dupa ce a scazut apa,adaugam cate putin lapte amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca;dupa ce orezul este bine fiert,cu aspect de pasta,scoatem anasonul,cardamomul si adaugam apa de flori de portocal,amestecam cu merisoarele si rasturnam peste orezul negru,nivelam suprafata si dam la frigider
3-Budinca o pregatim dupa instructiunile de pe plic si cand este gata adaugam gelatina care a fost hidratata in apa rece;amestecam bine si calda rasturnam budinca peste orezul alb,nivelam suprafata si lasam la frigider 1-2h sau chiar peste noapte;dupa acest timp,scoatem tortul din forma,il punem pe un platou si-l ornam cu fructe apoi se poate servi.
Poate va intrebati de ce am folosit gelatina? pentru ca orezul negru este subtire asemanator cu orezul basmati,nu contine amidon sa se lege iar cand taiam felii,riscam sa se risipeasca;in orezul alb nu a fost nevoie iar in budinca,pentru a o intari.

4 comentarii:

  1. Ce bine arata!As gusta si eu macar o bucatica!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Lulu,ma uimesti cu toate bunatatile tale,ce sa spun inimioara arata superb si cred ca gustul e pe masura,felicitari draga mea !

    RăspundețiȘtergere
  3. Un tort atat de frumos. Pup si week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela,Geta,Rocsy,nici eu nu am crezut ca va iesi ceva atat de bun si aromat!!
    Va pupic si multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme